Adatkezelési Tájékoztató

Kérjük, figyelmesen olvassa el jelen Adatkezelési Tájékoztatónkat (a továbbiakban: Tájékoztató), melyben személyes adatai kezelését érintő gyakorlatunkat ismertetjük az Általános Adatvédelmi Rendelet (a GDPR, azaz az Európai Parlament és Tanács 2016/679. rendelete) szerint. Ez a Tájékoztató az Adatkezelő szolgáltatásait fogyasztóként igénybe vevő személyekre (Ön) vonatkozik. Bemutatja, hogy az Adatkezelő hogyan gyűjti, használja fel és osztja meg bizonyos esetekben harmadik felekkel az Ön személyes adatait, továbbá információval szolgál az Ön adatkezeléssel összefüggő „érintetti” jogairól.

Az Adatkezelő elkötelezett e honlapot felkereső egyének személyes adatainak és magánéletének védelme iránt. Jelen tájékoztató és nyilatkozat mindenekelőtt az ügyfelek és hírlevél-feliratkozók személyes adatainak interneten keresztül történő bizalmas kezeléséről és védelméről szól, mindazonáltal ide tartoznak az oldal látogatói is. Összefoglaljuk, hogy a Tulajdonos milyen Önre vonatkozó adatokat hogyan gyűjthet és használhat fel, illetve milyen módon használhatják fel. Az adatok illetéktelen személyek részére nem kerülnek átadásra és ezen tájékoztatóban meghatározott formában kerülnek felhasználásra.

A szerződésekben egyedi esetekben az adatkezelés célja módosulhat, mely az adott szerződésben rögzített feltételekkel történik.

A tájékoztató fontos információt nyújt Önnek személyes adatai védelméről és ehhez fűződő jogairól. Ha a felhasználó nem fogadja el ezen feltételeket, jogában áll a honlap használatát felfüggeszteni és személyes adat megadása nélkül a böngészést befejezni. Az oldal használata, annak böngészése illetve a Webshopban való regisztrációjával, rendelései, továbbá vásárlásaival Ön jelen dokumentumot elolvasta és elfogadta.

Az Ön által megadott személyes adatokat kezeli:

keyshop.hu (Nagy Krisztián EV)

Székhely: 2760 Nagykáta, Liszt Ferenc utca 16.

Adószám: 56406849-2-33

Nyilvántartási szám: 55047357

Email: kapcsolat@keyshop.hu

ADATKEZELŐ FELELŐSSÉGE ÉS ELÉRHETŐSÉGE

1.1 Adatkezeléssel kapcsolatos információk

Jelen Tájékoztatóban ismertetett adatkezelések tekintetében Nagy Krisztián EV az adatkezelő (a továbbiakban: Adatkezelő).

Adatvédelmi eljárásainkat érintő észrevétel, kérdés vagy panasz esetén az alábbi elérhetőségeken fordulhat hozzánk: kapcsolat@keyshop.hu

AdatkezelőFelelősségi körök
keyshop.hu (Nagy Krisztián EV), 2760 Nagykáta, Liszt Ferenc utca 16.Összes tevékenység

Választásának megfelelően Ön személyes adatai megadása nélkül is jogosult hozzáférni weboldalainkhoz, viszont a böngészéshez elengedhetetlen a süti – cookie szabályzat elfogadása, hírlevél-feliratkozás esetén pedig az adatvédelmi tájékoztató és nyilatkozat jóváhagyása. Személyes adat az összes információ, amely közvetett vagy közvetlen módon, azonosító szám szerint vagy az ehhez tartozó adatok alapján azonosítható természetes személyre vonatkozik. Abban az esetben, hogyha az oldal Tulajdonosa az Ön személyes adatait gyűjti, az adatgyűjtés átlátható és bizalmas adatkezeléssel történik.

Az Ön személyes adatai olyan információk, melyek segítségével az Ön személye beazonosítható, például: vezetéknév, utónév, állampolgárság, telefonszám, postacím, e-mail cím. Az Ön személyes adatait önkéntesen megadott módon, a tulajdonos az oldalon történő böngészéskor gyűjti, megjelölve minden esetben a cél eléréséhez szükségszerűen megadandó adatokat. Ha nem kívánja megadni ezen adatokat, akkor nem férhet hozzá a honlap egyes funkcióihoz, szolgáltatásaihoz. Az opcionálisan megadandó adatok gyűjtése a felhasználói igények megismerését, a honlap és szolgáltatások fejlesztését szolgálja.

A Tulajdonos minden intézkedést megtesz, hogy az általa kezelt személyes adatok pontosak, naprakészek legyenek.

Az alábbi személyes adatok kezelése történik:

  • Vezetéknév, keresztnév; cégnév és kapcsolattartó neve (cég esetén)
  • Székhely címe (cég esetén), lakcím, levelezési cím
  • E-mail cím
  • Telefonszám (opcionálisan megadható egyes megrendeléseknél, továbbá a „Fiókom” oldalon)
  • Rendszer információk (IP-cím, rendszer verzió, felbontás, statisztika a honlapon megtekintett oldalakról, böngészési szokások, viselkedési mintázat)

Adatkezelés időtartama:

  • Direkt marketing célú hozzájárulások tekintetében a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig
  • Profiladatok tekintetében az utolsó bejelentkezéstől számított 4 év, amennyiben Ön nem kéri adatai korábbi törlését abban az esetben ha Webshopunk termékeit, szolgáltatásait nem kívánja igénybe venni
  • Vásárlások adatai tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdése alapján 8 év
  • A webhelyre vonatkozólag a cookie-k és cache-elt (elmentett) weboldal lapjai verziójának lejártáig („Cookie nyilatkozat”, böngészési adatok törlése és/vagy új eszközről, böngészőből való látogatás esetén újbóli elfogadás a Weboldal további használatához)

Adattovábbítás feltételei

Az Adatkezelő az általa kezelt adatokat – a szükséges mértékben – továbbíthatja a következő területeken tevékenykedő, általa kijelölt személyek, valamint társaságok részére:

  • Adatfeldolgozás
  • Jogi képviselet
  • Jogviták kezelésére jogszabály alapján jogosult szervek
  • Kézbesítés
  • Könyvelés
  • Követeléskezelés
  • Marketing
  • Számlázás

Adatfeldolgozók

Webáruházi vásárláskor az Adatkezelő (a Felhasználó által megjelölt szállítási mód alapján) a Felhasználó nevét, szállítási címét (Futárszolgálat esetén e-mail címét és telefonszámát – a kiszállítás időpontjának egyeztetése érdekében), továbbá a termék beszedendő (esetenként előre kiegyenlített) vételárával kapcsolatos információt átadja a kiszállítást végző cég számára, a termék Felhasználó részére történő kézbesítése céljából.

Az Adatkezelő által használt futárszolgálatok, adatfeldolgozók:

  • Futárszolgálat vagy GLS pont választása esetén:

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. (székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2., cégjegyzékszáma: 13-09-111755, adószáma: 12369410-2-44)

  • Postai kiszállítás esetén:

Magyar Posta Zrt. (székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6., cégjegyzékszáma: 01-10-042463, adószáma: 10901232-2-44)

  • Email (elektronikus) kézbesítés esetén a Vállalkozásunk képviseletében eljáró személy az adatkezelő és feldolgozó, aki az adatokat harmadik fél felé szükség szerint továbbítja a rendelés könyvelése, esetleges jogvita rendezése és egyéb kötelezettség esetén (lásd fentebb: „Adattovábbítás feltételei”)

A Felhasználó elfogadja e hozzájárulás szerint az általa választott kiszállító cég és/vagy kézbesítési mód saját Általános Szerződési Feltételeit.

Adatfeldolgozást végző vagy adatkezelést érintő cégek, személyek

A tulajdonos és egyben a keyshop.hu weboldalt üzemeltető, Nagy Krisztián EV végzi az adatok kezelését. A tulajdonoson kívül más cégek is részt vesznek a szerződéses ügyfelek adatainak kezelésében, tárolásában.

Mely cégek kapcsolódnak az adatkezeléshez?

A Tulajdonos tevékenysége során az adatkezelésben érintett cégek:

  • Tárhely szolgáltató: Namecheap Inc., Cím: 4600 East Washington Street, Suite 305, Phoenix, AZ 85034. Elérhetőség: legal@namecheap.com Adatkezelés: https://www.namecheap.com/legal/general/privacy-policy/
  • Analitika, Statisztika és Marketing Szolgáltató(k):
    Google Inc.
    , 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, további elérhetőségek, levelező rendszer, felhőben történő adat és fájl tárolás, online dokumentum kezelés, továbbá a hozzátartozó szolgáltatások: Google Drive, Google Docs, Google Search Console, Google Analytics, Google AdSense, Google AdWords, YouTube, Blogger, Chrome böngésző támogatása
    Kapcsolatfelvétel: https://www.google.com/contact/ – Adatkezelés: https://policies.google.com/privacy?hl=en-US
    Facebook Ireland Ltd.: 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland; a Facebook, Instagram, Messenger és Facebook által kínált egyéb termékek, funkciók támogatása
    Kapcsolatfelvétel: https://www.facebook.com/help/ – Adatkezelés: https://www.facebook.com/policy.php
  • Online bankkártyás fizetés esetén a Fizetési Módot nyújtó cég(ek):
    PayPal Holdings, Inc., Cím: 2211 North First Street San Jose, California, U.S. (corporate headquarters) La Vista, Nebraska, U.S. (operative center), Kapcsolatfelvétel (email; vagy telefonon keresztül speciális kód megadásával): https://www.paypal.com/hu/smarthelp/contact-us
    Adatkezelés: https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full
    Barion Payment Zrt., Cím: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5., nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, cégjegyzékszám: 01-10048552; adószám: 25353192-2-43., közösségi adószám: HU25353192, tevékenységi engedély száma: H-EN-I1064/2013, elektronikuspénz-kibocsátó intézményi azonosító: 25353192, Kapcsolatfelvétel, ügyfélszolgálat: https://www.barion.com/hu/ugyfelszolgalat/
    Adatkezelés: https://www.barion.com/hu/adatvedelmi-tajekoztato/
  • Online Számlázóprogram: számlázz.hu, Cégnév: KBOSS.hu Kft, Postacím: 1031 Budapest, Záhony utca 7/C., Tel: +36-30-35-44-789 (automata tájékoztatás), Email: info@szamlazz.hu, Adatkezelés: https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/
  • Speciális esetekben a szerződés tartalmazhat további adatfeldolgozó személyeket vagy cégeket.

Adattulajdonosi jogok és jogérvényesítés

Amennyiben nem szeretné személyes adatai kereskedelmi ajánlatok közlésére történő felhasználását, joga van mindezt indoklás nélkül megtiltani. Törlési kérelmét írásban szükséges megküldenie az Adatkezelő részére, e-mailben vagy postai levél formájában, jelen dokumentumban megjelölt elérhetőségekre.

Kiskorúak és korlátozottan cselekvőképes személyes adatainak védelme

A keyshop.hu internetes weboldala, valamint megjelenéseinek tartalma többnyire nem 13 év alatti kiskorúak részére szól. Nem kezelünk és nem gyűjtünk 13 év alatti gyermekekről személyes adatokat igazolható szülői vagy gondviselői hozzájárulás nélkül. Szülei vagy gondviselői kérhetik a gyermekre vonatkozó adatok kiadását, törlését. Ha az Adatkezelő számára az adatkezelés, adatfeldolgozás folyamán válik nyilvánvalóvá az életkor, abban az esetben a szülői hozzájárulás beszerzése céljából az adatok felhasználhatók.

Törvényes képviselő hozzájárulása szükséges cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához, kivéve a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt célzó és különösebb megfontolást nem igénylő szolgáltatásrészeket.

Cookie-k (sütik) kezelése, Egyéb technológiák

Mi az a cookie?

A cookie-k kis szövegfájlok, amelyeket az Ön által megnyitott webhelyek helyeznek el az Ön számítógépén. Széles körben használatosak, céljuk a webhelyek működtetése vagy működési hatékonyságának javítása, valamint az, hogy információkat küldjenek a webhely tulajdonosainak. Az alábbiakban részletesen is megtudhatja, milyen információkat gyűjtenek a cookie-k, és hogyan használjuk mi ezeket az információkat.

Az általunk általánosságban begyűjtött adattípusokról bővebben lásd adatvédelmi nyilatkozatunkat, jelen cookie- és weboldalon elhelyezett, és a továbbiakban tárolt adatokkal kapcsolatban pedig Rendszer információk pontot (fentebb, mint: Személyes adatok kezelése)

Hogyan és miért használjuk a cookie-kat?

A cookie-k segítségével javíthatjuk a webhelyek használhatóságát és funkcionalitását, valamint jobb áttekintést nyerhetünk arról, hogyan használják a látogatók a webhelyeket és az ezek által kínált eszközöket és szolgáltatásokat. A cookie-k révén az Ön személyes szükségleteihez szabhatjuk a webhelyeket, javíthatjuk felhasználóbarátságukat, visszajelzést kaphatunk ügyfeleink elégedettségéről, és az internet más pontjain is kapcsolatba léphetünk Önnel.

A Cookie (sütik) nyilatkozat elfogadásával, vagy weboldalunkon való böngészés folytatásaval, regisztráció létrehozásaval, vásárlásával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta ezen nyilatkozat pontjait átfogóan a jelen Adatvédelmi tájékoztatóval és minden más kapcsolódó dokumentumokkal együtt.

Fogalmak

  • Adatfeldolgozó: természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel
  • Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, például: gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás, megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés, egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel, összehangolás, összekapcsolás, korlátozás, törlés, megsemmisítés
  • Adattovábbítás: az Adatkezelő által kezelt személyes adatok harmadik személyek számára történő hozzáférhetővé tétele
  • Adatvédelmi incidens: a biztonság sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi
  • ÁSZF: a weboldalon közzétett, az Adatkezelő termék- és szolgáltatás-értékesítési szabályait rögzítő Általános Szerződési Feltételek
  • Azonosítható természetes személy: természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, valamely azonosító, például: név, azonosító szám, helymeghatározó adat, online azonosító, fizikai, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható
  • Címzett: természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e
  • Érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét, megfelelő tájékoztatáson alapuló, egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez
  • Érintett: bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy
  • Felhasználók: az Adatkezelő által üzemeltetett, https://www.keyshop.hu weboldalon és az ott meghatározott egyéb címeken elérhető weboldalak látogatói
  • Harmadik fél: természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak
  • Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c., telefon: 06-1 391-1400, fax: 06-1 391-1410, e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, weboldal: naih.hu)
  • Partner/Ügyfél: természetes személy, aki az Adatkezelővel nem weboldalon köt szerződést termék értékesítésére vagy szolgáltatás nyújtására
  • Regisztráció: a weboldal felhasználó személyes adatainak rögzítése, mellyel felhasználói fiókot hoz létre
  • Személyes adat: az érintettre vonatkozó bármely információ
  • Szolgáltatás: az Adatkezelő által Ügyfelei, Partnerei és Felhasználói részére a weboldalon vagy egyéb módon nyújtott, az ÁSZF-ben részletezett termékértékesítési és egyéb szolgáltatások
  • Weboldal/Webhely: az Adatkezelő által üzemeltetett weboldal és annak összes aloldala